Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Citroëny ovládly Mexickou rallye, zvítězil Loeb

León (Mexiko) – Šestinásobný mistr světa Sébastien Loeb s citroënem vyhrál Mexickou rallye. Na šotolinové trati jednoznačně dominovaly francouzské vozy, za Loebem se seřadili Petter Solberg a Sébastien Ogier. Až čtvrtý skončil nejlepší focus vedený vítězem zasněžené Švédské rallye Mikkem Hirvonenem. V závěrečné fázi závodu jej před sebe pustila týmová dvojka týmu Ford Jari-Matti Latvala. Na devátém místě skončil český jezdec Martin Prokop s Fordem Fiesta S2000. V kategorii S-WRC skončil Prokop na druhém místě za Xavierem Ponsem.

vůz Sébastiena Loeba
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Šestatřicetiletý Loeb se v pátek pohyboval až na třetím místě, ale v úvodu sobotní druhé etapy se již posunul do čela a náskok si v dnešních závěrečných třech rychlostních zkouškách pohlídal. Dlouholetá jednička týmu Citroën tak vyhrála Mexickou rallye již počtvrté v řadě.

Petter Solberg a Francouz Sébastien Ogier za ním v poslední etapě bojovali o druhé místo. Nakonec ho obsadil mistr světa z roku 2003 Solberg, který bývalého juniorského šampiona Ogiera porazil o pouhou 1,1 sekundy.

Úspěch citroënů a propad fordů mohl být ještě výraznější. Dvojka továrního týmu Dani Sordo se do soboty pohyboval v elitní čtyřce. Nakonec ale havaroval a kvůli zlomenému zavěšení kol přišel o šanci na slušný výsledek.

Martin Prokop nastupoval do nedělní etapy celkově osmý a v kategorii S-WRC první. Nakonec ale neodolal Ponsovu náporu a ztratil na něj 17,6 sekundy.

Mistrovství světa pokračuje za měsíc v Jordánsku.

Výsledky Mexické rallye

1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 3:42:41,7, 2. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Citroën C4) -24,2, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -25,3, 4. Hirvonen, Lehtinen -1:47,5, 5. Latvala, Anttila (všichni Fin./Ford Focus) -2:15,1, 6. H. Solberg, Minorová (Nor., Rak./Ford Focus) -2:48,0 ... 9. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta S2000) -19:02,0

Průběžné pořadí MS:

1. Loeb 43 b., 2. Hirvonen 37, 3. Latvala a Ogier oba 25, 5. P. Solberg 20, 6. H. Solberg 16 ... 12. Prokop 2

Pořadí týmů:

1. Ford 67, 2. Citroën Racing 61, 3. Citroën Junior Team 32, 4. Stobart-Ford 29, 5. Munchi's Ford 8

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články