Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Cíl Černého? Návrat do rallyeového MS

Praha - Získat zkušenosti a do dvou let se vrátit do mistrovství světa jsou cíle automobilového jezdce Jana Černého. Jeden z největších českých rallyeových talentů v minulém roce startoval ve vybraných závodech světového šampionátu v rámci projektu WRC akademie, letos bude závodit doma a plánuje se představit i v některých podnicích kontinentálního mistrovství.

Jan Černý
zdroj: ČTK

"Jde o to, abychom sbírali zkušenosti. Na jednu stranu jich máme dost, ale na druhou nechceme jezdit doma, jak se říká kolem kašny. Jiný projekt podobný WRC akademii není, proto jsme se rozhodli pro mistrovství Evropy," uvedl Černý na startu sezony.

Závodník, jenž loni jezdil s několika vozy, teď bude věrný dvojkolce Citroën DS3 R3. "Myslím si, že je to nejlepší auto ve své třídě. Proto jsme se pro něj rozhodli," podotkl Černý, podle něhož je jeho speciál malé WRC. "Je to něco jiného, než když jsem jezdil s klasickou dvojkolkou, má turbomotor, sekvenční řazení pod volantem. Ze začátku bylo složité na ovládání, ale už jsem si na to zvykl a jsem z toho nadšený," uvedl.

Závodník z Příbrami by v letošním roce rád vyhrál v MMČR kategorii dvojkolek 2WD, za rok by rád bojovat o absolutní titul. "V loňské sezoně jsme spoustu věcí podcenili a udělali některá špatná rozhodnutí. Letos se to budeme snažit napravit, musíme se po všech stránkách zlepšovat. Je to milion věcí, které nejsou vidět, ale musí se zlepšit," dodal Černý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články