Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Charouz opět testoval F1

Praha - Automobilový jezdec Jan Charouz podruhé v kariéře testoval monopost formule 1. Čtyřiadvacetiletý pilot absolvoval dvoudenní testy v týmu Lotus Renault GP na španělském okruhu ve Valencii. Společně s Charouzem, který je od loňského roku oficiálním náhradním a testovacím jezdcem Renaultu, zkoušel monopost britského týmu také šampion série GP2 Romain Grosjean z Francie.

Jan Charouz
zdroj: jan-charouz.com

Syn českého manažera Antonína Charouze testoval F1 poprvé loni v březnu na okruhu Silverstone, kde odjel 20 kol. Ve Valencii "obkroužil" přes šedesát kilometrů a v průměru zajížděl časy o jeden a půl sekundy pomalejší než jeho zkušenější kolega Grosjean, který má za sebou již sedm startů v mistrovství světa.



"S výkonem jsem spokojený a myslím si, že nejenom já," řekl Charouz, jehož hlavním úkolem prý bylo, aby se sžil s monopostem. "Inženýři nám například měnili tlaky v pneumatikách, a to nejen pro naši potřebu, ale především pro získávání dat pro další Grand Prix. Jsem rád, že jsem to nerozbil. Všechno se odehrává v takových rychlostech, že sebemenší chybička znamená výlet mimo trať," dodal Charouz.

Hlavní náplní Charouze v letošní sezoně jsou starty v seriálu World Series by Renault, ve kterém mu patří průběžně šestadvacáté místo. V sedmi Velkých cenách zatím získal šest bodů a čekají ho ještě starty na okruzích Paul Ricard a Barcelona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články