Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Charouz dojel v brněnském závodu formule Renault sedmý

Brno - Filip Salaquarda vyšel bodově naprázdno z dnešního závodu formule Renault v Brně, třebaže na Masarykově okruhu startoval jako nečekaný vítěz kvalifikace z pole position. O životní výsledek připravila pražského pilota jezdecká chyba a po nedobrovolném výletu mimo trať se propadl až do druhé desítky pořadí. Ve čtvrtém pokračování Světové série Renault, kterou Brno hostí poprvé v historii, bodoval alespoň Jan Charouz na sedmém místě. Druhý závod hlavní třídy formule 3,5 se pojede v neděli.

Salaquarda po startu přišel už v úvodní zatáčce o první pozici, ale zavěsil se za argentinského kolegu z týmu ISR Racing Estebana Guerrieriho, před nímž dopoledne vyhrál o půl sekundy kvalifikaci. Zatímco Jihoameričan vedení udržel až do cíle a připsal si druhý letošní triumf, Salaquarda opustil ve druhém kole trať a musel na druhý bodový zisk po předchozím osmém místě v Monaku zapomenout. Nakonec byl patnáctý.

Českým jezdcům se před domácím publikem povedly páteční tréninky a každý z nich vyhrál po jednom. Charouz na to ale v kvalifikaci nenavázal a startoval až z osmého místa, po Salaquardově minele se posunul alespoň o jednu příčku a získal čtyři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Charouz dojel v Brně sedmý
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články