Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Čeští motocyklisté zajeli nejlepší kvalifikaci v sezoně

Assen (Nizozemsko) - Všichni tři čeští jezdci v mistrovství světa silničních motocyklů si dnes v Assenu vybojovali nejlepší startovní pozici v sezoně. Lukáš Pešek a Karel Abraham obsadili v kvalifikaci na Velkou cenu Nizozemska ve třídě Moto2 11., respektive 12. místo. Jakub Kornfeil byl v nejslabší kubatuře do 125 ccm šestnáctý, což je pro sedmnáctiletého závodníka dokonce nejlepší výsledek v jeho dosavadní krátké kariéře.

Kvalifikaci Moto2 vyhrál Ital Andrea Iannone, za jehož časem zaostal Pešek o 764 tisícin sekundy. Abraham byl o dalších 134 tisícin pomalejší. Na start sobotního šestého závodu letošní sezony se české duo postaví shodně do třetí řady.

Pešek nechtěl svoji pozici na startu příliš přeceňovat. "Vzhledem k tomu, že se mi v kvalifikaci povedlo v podstatě jen jedno rychlé kolo, zatím moje ambice nemohou sahat výše. Byl bych rád za dobrý start a pozici ve skupině kolem 10. místa," uvedl v tiskové zprávě. "Trochu mi i přálo štěstí, protože času (v závěru kvalifikace) moc nebylo a mně se povedlo dostat se do dobré skupiny," dodal Pešek.

Ve čtvrté řadě bude stát na začátku závodu stopětadvacítek Kornfeil, jenž na nejrychlejšího Marka Márqueze ze Španělska ztratil tři sekundy. "S časem úplně spokojený nejsem. V závěru kvalifikace mi přestala fungovat zadní brzda, jinak bych nebyl v nájezdech do zatáček tak rychlý a průjezdy i výjezdy by byly mnohem ideálnější. Možná bych na tom byl o něco lépe," uvedl český mladík v tiskové zprávě. Pole position v královské třídě MotoGP si vyjel stejně jako v předchozím závodu v Silverstonu španělský lídr šampionátu Jorge Lorenzo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články