Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Českými motokrosovými šampiony se stali Michek a Sukup

Vranov u Brna - Martin Michek a Marek Sukup se stali českými šampiony v motokrosu. Michek měl v závěrečném závodě seriálu ve Vranově u Brna ulehčenou roli v tom, že jeho jediný soupeř v boji o titul ve třídě MX1 a týmový kolega z Buksa/Ados KTM teamu Florent Richier z Francie nepřijel kvůli zranění. 

Martin Michek
zdroj: ČTK autor: Zaňát Jiří

Zato ve třídě MX2 se odehrálo na rozbahněné trati drama, protože Sukup šel do závodu s tříbodovou ztrátou na Francouze Sulivana Jaulina. První jízdu ale český jezdec vyhrál, zatímco jeho rival skončil až čtvrtý, a před posledním startem sezony měl naopak Sukup náskok čtyř bodů. Hned v prvním kole závěrečné jízdy měl Sukup pád a odstoupil, jenže ani Jaulin nedokončil ani první kolo, a tak titul zůstal jezdci týmu KRTZ Sukupovi.

Nejvíc bodů ve Vranově vybojoval za třetí a první místo Václav Kovář, ve třídě MX1 byl nejúspěšnější vítěz první rozjížďky Petr Smitka. Druhá byla předčasně ukončena kvůli těžkému pádu Slováka Martina Kohúta. Podle webu pořadatelů jezdec utrpěl vážná zranění, ale byl při vědomí a komunikoval.

Domácí motokrosová sezona vyvrcholí 5. října českým šampionátem družstev v Lokti. 

Je nám líto, video expirovalo.
Třídu MX2 vyhrál na MČR motokrosařů Sukup
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články