Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Český tým chce v MS supersportů útočit na pódiová umístění

Praha  - Dva elitní zahraniční motocyklisté Španěl David Salom a Lucca Scassa z Itálie budou v letošním roce hájit barvy českého týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres v mistrovství světa kategorie supersportů. Manažer a majitel týmu Josef Kubíček věří, že díky nim čeká hradeckou stáj nejlepší sezona v historii.

Španělský jezdec David Salom
zdroj: isifa.com autor: David Salom

"Takhle vyrovnanou dvojici tak skvělých jezdců jsme v týmu ještě neměli. Oba to jsou jezdci s ambicí pravidelně se umísťovat v nejlepší desítce a útočit na nejvyšší příčky," uvedl Kubíček. Jeho tým se MS účastní od roku 2005.

"Věříme, že budeme schopni soupeřit s továrními týmy. Doufám, že budeme mít potřebnou porci štěstí," přál si Kubíček, jehož tým bude úzce spolupracovat s Kawasaki. "Díky tomu věřím, že budeme mít kvalitní a konkurenceschopnou techniku," dodal manažer.

Zkušenosti mají ze Superbiků i MotoGP

Osmadvacetiletý Salom i o rok starší Scassa se v minulém roce věnovali závodům v prestižnější kategorii superbiků. Salom se dokonce představil ve dvou závodech MS kategorie MotoGP. Oba ale v minulosti jezdili i se supersporty a již dokázali vyhrát závod MS v této kategorii. V roce 2009 spolupracovali v jednom týmu.

"Cíle jsou jasné, v každém závodě bych chtěl být na pódiu," řekl Salom, který byl v roce 2011 celkově druhý. "Před třemi lety jsem bojoval o titul, ale v polovině sezony jsem měl problémy a nakonec skončil pátý. Věřím, že letos to bude lepší. Stejně jako David bych chtěl bojovat o nejvyšší mety," uvedl Scassa.

První závod MS supersportů, které se jezdí současně se šampionátem superbiků, se uskuteční 24. února v Austrálii. Čtrnáctidílný seriál odstartuje na Phillip Islandu bez účasti českých jezdců. Saloma a Scassu čekají před startem sezony ještě testovací jízdy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články