Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Český start Středoevropské rallye bude mít první den hned dvě erzety

Středoevropská rallye začne ve čtvrtek 26. října dvěma rychlostními zkouškami místo jedné. Podle původních plánů se měla jet první den pouze erzeta v Praze, nově byl ale z pátku přesunut i měřený úsek "Čínovský okruh" v Klatovech. 

zdroj: Facebook Dominika Stříteského / LUKAS CHUM Photosh

"Úvodní čtvrteční část bude více sportovní a nabídne více akce pro fanoušky i týmy. Páteční program bude zároveň mnohem kompaktnější, což potěší nejen týmy, ale především fanoušky. Často chtějí přecházet mezi několika diváckými body a erzetami a díky změně programu vše lépe stihnou," vysvětlil změny Jan Petrů, koordinátor českých organizačních složek při Středoevropské rallye.

Dvanáctý a předposlední závod MS bude zahájen slavnostním startem v Praze na Hradčanském náměstí, poté se uskuteční úvodní supererzeta v české metropoli. Kde se pojede, plánují organizátoři oznámit v nejbližších dnech. Původně měla být umístěna na Strahově, poté v Holešovicích na Výstavišti, aktuálně to vypadá, že se elita světové rallye představí na dostihovém závodišti v Chuchli.

"Usilovně řešíme, kde by měla být. Uvažované Výstaviště v Holešovicích padlo, jelikož městská část Praha 7 není příliš vstřícná. Rozhodneme se pro jiné místo. Máme několik tipů, prioritou je, aby se tam vešlo hodně diváků. Jako nejpravděpodobnější varianta se zatím jeví dostihové závodiště v Chuchli, kde je dostatek místa, zázemí, vybavenost a velká tribuna," řekl prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček v rozhovoru pro Deník na začátku června.

Po aktuálních změnách se v pátek uskuteční šest rychlostních zkoušek na Vimpersku a Klatovsku v celkové délce přes 120 km. Dopoledne i odpoledne se pojedou tři erzety, každá dvakrát v jiném pořadí. V sobotu trať rallye povede po rakouském území, kde se uskuteční šest měřených úseků, a v neděli vyvrcholí v Německu. Centrum soutěže bude v Pasově.

"Máme radost, že je nyní program ještě zajímavější pro diváky, kteří jsou pro nás klíčoví. Těšíme se na velkou návštěvnost z řad skalních fanoušků i nováčků, kteří chtějí zažít to nejlepší ze světové rallye," řekl člen českého organizačního výboru Tomáš Kunc. Dodal, že majitelé vstupenek s původním programem na pátek se nemusejí bát. "Vstupenky jsou samozřejmě platné i na čtvrtek," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články