Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češi vládnou evropskému autokrosu, tituly vybojovali Fejfar i Nikodém

Václav Fejfar a Petr Nikodém jsou novými autokrosovými mistry Evropy. Fejfar si v neděli ve francouzském Saint Igny de Vers zajistil titul v kategorii Touring autocross, Nikodém obhájil celkové vítězství v Buggy 1600. Šampionát skončí příští týden v italské Maggioře, Fejfar ani Nikodém však již nemohou být předstiženi.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropské tituly získali autokrosaři Nikodém a Fejfar

Zatímco Fejfar si pátý kontinentální titul pojistil výhrou ve Francii, Nikodém byl druhý. Nestačil na krajana Milana Vaňka, jenž závod evropského mistrovství vyhrál poprvé v kariéře. Nikodém ale mohl začít slavit již po semifinále, jeho hlavní soupeř Kevin Peters z Lucemburska totiž do finále nepostoupil.

"V semifinále můžete jak získat, tak všechno ztratit. Až do té doby pro nás probíhal závod bez technických problémů. Jen já se strachoval, jak to dopadne. Byly to nervy. Podařilo se mi ale skvěle odstartovat a vyhrál jsem. Vůbec jsem netušil, jak dopadl Peters. Teprve, když ke mně přiběhli mechanici, a křičeli 'je to doma', jsem pochopil, že jsem obhájil titul," řekl Nikodém, který titul získal na stejném místě a zcela shodným způsobem jako před rokem.

I Fejfar už před startem věděl, že k zisku titulu nemusí vyhrát, stačilo mu devět bodů, aby ho Martin Samohýl již nemohl předstihnout. V devátém závodě ME si ale připsal sedmou výhru a o titulu nebylo pochyb. "Pravé vítězství to ale bude až příští týden v Maggioře, vyhlášení vítězů má být vždy až na konci," uvedl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články