Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Češi se na Šestidenní drží i po třetí etapě na 6. místě

Navarra (Španělsko) – I po třetím dnu drží české motocyklové kvarteto Romančík–Helmich–Markvart–Hádek šestou příčku na tradičním závodě Šestidenní. Ve třetí etapě se nejvíce dařilo Jaromíru Romančíkovi, který se tentokrát vyvaroval pádu a byl osmým nejrychlejším jezdcem dne. Celkové vedení zatím stále drží Američané.

Je nám líto, video expirovalo.
Helmich: V bahně mi to nejelo, vsadil jsem radši na jistotu

Třetí etapa byla na rozdíl od té minulé chladná a deštivá. Českým jezdcům ale kluzká trať sedla lépe než včerejší prašná, na které zaznamenali několik drobných pádů. Z jednotlivců se nejvíce dařilo motokrosovému vicemistru republiky Jaromíru Romančíkovi, který zajel ve dvou z šesti rychlostních testů absolutně třetí nejlepší čas a byl osmým nejlepším jezdcem etapy.

"Na těch kamenech to strašně klouzalo, takže člověk musel jet opatrně, ale nicméně jsem se dneska udržel na kolech, z čehož mám hroznou radost. V depu jsme všichni, takže můžeme pokračovat a uvidíme," zhodnotil Romančík.

"Celý den jsme jeli v dešti a byli jsme promoklí na kost. V bahně mi to vůbec nechtělo jet dopředu a nebyl jsem schopný to objet, abych to zvládl rychle. Pořád jsem se jen plácal, tak jsem to zajel radši na jistotu, abych neudělal chybu a neublížil si a abychom mohli pokračovat dál," přiblížil průběh etapy Ondřej Helmich.

"Zatím je to nad očekávání, vynikající. Počítali jsme s tím, že bychom první den mohli být sedmí nebo osmí. Byli jsme nad plán šestí a držíme to. Ve čtvrtek pršelo, takže se jelo na blátě na strništích. Jako u nás na mistrácích a všichni kluci jeli výborně," řekl manažer reprezentace Jiří Pošík k dosavadnímu průběhu závodu.

Výsledky motocyklové Šestidenní - 3. den:

Světová trofej: 1. USA (Russell, Layne, Robert, Duvall) 8:08:42,94, 2. Itálie -1:35,88, 3. Španělsko -1:44,77, ...6. ČR (Helmich, Markvart, Romančík, J. Hádek) -20:08,99.

Juniorská trofej: 1. Švédsko (Persson, Elowson, Börjesson) 6:12:19,91, 2. USA -1:55,60, 3. Itálie -3:30,51, ...19. ČR (Živný, Friedrich, Kulhánek) -7:20:05,84.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články