Češi ovládli dvě kubatury při přerovském seriálu ME

Přerov - Čeští autokrosaři ovládli dvě ze tří kubatur šestého závodu mistrovství Evropy v Přerovské rokli. Při triumfu Václava Fejfara v divizi 1 se díky třetímu místu posunul do čela průběžného pořadí Ladislav Brožek, Ondřej Musil potvrdil vítězstvím celkové vedení v šestnáctistovkách a totéž se podařilo v nejsilnější kubatuře Francouzi Teddymu Baudetovi. Na známé trati se čekal útok českých jezdců na čelní pozice, ale plán vyšel jen částečně. Stabilní formu prokázal Musil, který vyhrál pátý z šesti závodů slabších buggyn a na špici divize 3A do 1600 ccm má už takřka čtyřicetibodový náskok.

Start autokrosového závodu
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V královské kubatuře nejsilnějších strojů do 4000 ccm však nápor domácích závodníků odrazil Francouz Baudet a v dramatickém souboji těsně o metry v cílové rovince porazil Petra Bartoše. Za nimi se s výrazným odstupem seřadilo osm dalších českých pilotů.

Neúspěch v hlavním závodu si čeští autokrosaři kompenzovali mezi takzvanými plechovými auty v divizi 1. Fejfar triumfoval a pomohl do čela průběžného pořadí Brožkovi. Ten dojel třetí, ale při těsných rozdílech v pořadí to stačilo na dosavadního lídra Litevce Pleskovase, jemuž v Přerově připadla až sedmá pozice. Seriál za tři týdny pokračuje sedmým závodem v maďarském Nyirádu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články