Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Čekali jsme trochu víc, přiznal po Šestidenní manažer týmu Pošík

Účast českého týmu na motocyklové olympiádě, jak bývá nazývána Mezinárodní šestidenní soutěž, letos skončila sedmým místem. V Chile se čekalo trochu víc, ale na nezvyklých tratích to výš nešlo. Kvůli drahé dopravě do zámoří také tentokrát nestartovali junioři.

Motocyklová Šestidenní
zdroj: ČT sport

Manažer českého Trophy teamu Jiří Pošík v pořadu ČT Svět motorů speciál přiznal, že tým měl malinko vyšší ambice. "Naši hoši, kteří získali na mistrovství Evropy téměř všechny medaile, tak si přece jen neudrželi formu ještě zhruba šest týdnů do Šestidenní," popisoval Pošík svůj pohled na chilskou anabázi.

Francouzi u FIM prosadili změnu pravidel, takže se jeden jezdec z týmu škrtal. "Sami na to doplatili – obhajovali titul, podle starých pravidel by skončili třetí a naši pátí, ale byli čtvrtí a my sedmí. Vítězní Australané by podle starých pravidel byli ze soutěže venku," vysvětloval muž, který dříve také závodil. 

Přiznal, že první den byl hodně překvapený, jak čeští závodníci jeli. "Poráželi Italy i Francouze. To jsem si říkal, že budeme bojovat o první až třetí místo. Ale druhý den se trať na rychlostních vložkách hodně rozbila, takový terén nejsme u nás schopní připravit – rychlé, rozbité, prašné a šlo to dolů," vysvětloval manažer týmu, proč nedosáhli výš. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlédnutí za českou účastí na Šestidenní

To víceméně potvrdil i jezdec týmu Kryštof Kouble, který byl první dva dny z české čtveřice nejrychlejší. "První dva dny mi vycházely dobře, byl jsem spokojený, ale třetí den mi nesedl test v kamenitém řečišti, byly pády a tam jsem ztratil. Pak jsem se ale udržel ve třicítce," řekl muž, který celý závod dojel se zraněným kotníkem.

"Těch šest dní bylo dost velké školení, i myšlenky na konec se mi ten třetí den honily hlavou, ale nakonec to klaplo," svěřil se třetí z juniorského ME.  "Celý den jsme skoro v prachu nic neviděli, jen tmu a dýchali prach," vysvětloval.

Teď už je ale připravený na zimu. "Šel jsem na masáž, oklepal jsem se z toho hned a jsem nachystaný na zimní přípravu," sdělil muž, jenž chce v příští sezoně jet mistrovství světa.

Během sezony se vedení rozhodovalo, jestli vůbec bude český tým v Chile startovat, protože celá doprava byla drahá. "Proto třeba nejeli junioři. Příští rok už ale v Portugalsku budou," dodal Pošík. Ten by časem chtěl postavit i ženský tým, ale jezdkyně musí splnit určité podmínky. A je rád, že příští rok bude jeden ze závodů mistrovství světa v motocyklových soutěžích i v Česku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články