Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Čechům kvalifikace v Barceloně nevyšla, z pole position vyrazí Španělé

Barcelona – Velká vedra českým jezdcům během kvalifikace na Velkou cenu Katalánska nesvědčila. Karel Abraham nepostoupil v MotoGP do druhé části kvalifikace a odstartuje z 18. místa, Jakub Kornfeil vyrazí v Moto3 z 29. příčky. Ve všech třech kubaturách zajeli nejrychlejší časy domácí jezdci.

Karel Abraham
zdroj: ČTK/AP autor: Eric Gay

Kornfeil byl po nadějných trénincích na mokru z úvodu víkendu z nevydařené kvalifikace na suché trati frustrovaný. "Nedokázal jsem zajet ani jedno jediné rychlé kolo a to je největší kámen úrazu. Jak víme, Mahindra je skvělá v zatáčkách, jenže tady v Barceloně nejsem já skvělý v zatáčkách, takže ztrácíme veškerou výhodu. Na rovinkách víme, jak to je, takže je to celkem bezvýchodná situace," posteskl si jezdec v kategorii Moto3.

V královské kubatuře MotoGP vládl suverénně domácí Dani Petrosa, který byl nejrychlejší o více než tři desetiny a do první řady se postaví spolu s krajanem Jorgem Lorenzem a Italem Danilem Petruccim. Úřadující mistr světa Marc Márquez odstartuje ze čtvrtého místa, přestože celkem čtyřikrát upadl.

Španělský jezdec Hondy zaměstnával mechaniky už od rána, po jedné havárii měl ve třetím i čtvrtém tréninku. Dva karamboly ho pak potkaly v kvalifikačních bojích, poslední ho připravil o naději na pole position.

Útočit ze zadních pozic bude v závodě Ital Valentino Rossi. Devítinásobný šampion těsně nepostoupil z první části kvalifikace a na startovním roštu se zařadí až do páté řady na 13. místo.

Kvalifikace na Velkou cenu Katalánska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Barceloně:

Moto3: 1. Martín 1:53,368, 2. Canet (oba Šp./Honda) -0,627, 3. Guevara (Šp./KTM) -0,659, ...29. Kornfeil (ČR/Peugeot) -2,243.

Moto2: 1. A. Márquez (Šp./Kalex) 1:49,408, 2. Pasini -0,107, 3. Baldassarri (oba It./Kalex) -0,644.

MotoGP: 1. Pedrosa (Šp./Honda) 1:43,870, 2. Lorenzo (Šp./Ducati) -0,331, 3. Petrucci (It./Ducati) -0,350, ...18. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články