Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Cais ulomil kolo a Portugalská rallye pro něj končí. Vede Rovanperä

Pro českého pilota Erika Caise předčasně skončila Portugalská rallye. Třiadvacetiletý jezdec ulomil kolo své Škody Fabie. Vedení navýšil mistr světa Kalle Rovanperä, který má před druhým Danim Sordem náskok bezmála minuty.

Erik Cais
zdroj: ČTK / Panoramic / Nikos Katikis

Úřadující šampion Rovanperä útočí v pátém dílu MS na první letošní vítězství a posun do čela seriálu. Aktuálně je třetí o bod za týmovými kolegy Sébastienem Ogierem, jenž nestartuje, a Elfynem Evansem, který nepokračuje po páteční nehodě.

Ve druhém dni Rovanperä vyhrál pět ze sedmi zkoušek, zbylé dvě ovládl Sordo. Jezdec stáje Hyundai před nedělními čtyřmi testy ztrácí na lídra 57,5 sekundy. Třetí je jeho týmový kolega Thierry Neuville z Belgie, který je o dalších jedenáct sekund zpět a má jen dvě k dobru oproti dalšímu pilotovi korejské automobilky Esapekkovi Lappimu z Finska.

Cais nedokončil předchozí Chorvatskou rallye, kde havaroval hned v úvodní rychlostní zkoušce. I proto plánoval v Portugalsku na tamních rozbitých tratích s množstvím kamenů jet opatrně, v době odstoupení byl průběžně čtrnáctý. Osudnou se mu stala dnešní třetí a celkově jedenáctá erzeta.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články