Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Button si v Monaku dokroužil pro páté letošní vítězství

Monte Carlo - Velkou cenu Monaka ovládli jezdci týmu Brawn GP, popáté ze šesti závodů zvítězil Jenson Button před svým týmovým kolegou Rubensem Barrichellem. Třetí dnes dojel Fin Kimi Räikkönen, díky kterému se stáj Ferrari dočkala poprvé v sezoně stupňů vítězů. Jezdci letošního suveréna Brawn GP tak zaznamenali třetí double v sezoně. Ve stejném pořadí projeli cílem také v minulém závodu v Barceloně a v úvodní Grand Prix v Melbourne.

Button zvýšil díky šestému vítězství v kariéře svůj náskok v čele šampionátu před Barrichellem na 16 bodů. Oba piloti nové stáje znovu odskočili svým soupeřům i proto, že průběžně třetí muž seriálu Němec Sebastian Vettel z Red Bullu závod nedokončil. V 16. kole narazil do svodidel a odstoupil.

Prestižní Grand Prix na slavném městském okruhu jinak příliš vzrušení nepřinesla. Button na startu udržel první pozici, kterou si vybojoval v kvalifikaci, a pak si dokroužil pro očekávaný triumf. Dobrý výsledek ze soboty naopak nepotvrdil Räikkönen, jenž v kvalifikaci vylepšil letošní bídnou bilanci Ferrari druhým místem. Na startu však zaváhal a Barrichello ho ihned předjel.

Stejně jako v Barceloně nebodoval mistr světa a loňský vítěz monackého závodu Brit Lewis Hamilton. Po havárii v kvalifikaci startoval až z 16. pozice a dojel dvanáctý. Naprázdno vyšel i druhý pilot McLarenu Fin Heikki Kovalainen, který 25 kol před cílem havaroval. Šampionát bude pokračovat za dva týdny Velkou cenou Turecka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články