Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bůh mi požehnal. Vítězství je pro mě šok, zářil po Singapuru Hamilton

Do Velké ceny Singapuru startoval až za oběma vozy Ferrari z pátého místa, což na městské trati znamenalo velké problémy. Lewis Hamilton proto doufal, že v závodě přijde nějaký zázrak, a ten přišel. Po kolizi v první zatáčce totiž skončil jeho hlavní konkurent v boji o titul a největší favorit nedělního závodu Sebastian Vettel. Britský jezdec Mercedesu pak díky nečekanému vítězství zvýšil náskok v průběžném pořadí seriálu na 28 bodů.

Slavící Lewis Hamilton po vítězství ve VC Singapuru
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Po sobotní kvalifikaci přitom Hamilton, který na neoblíbeném okruhu odstartoval až z pátého místa, očekával, že přijde o vedení v šampionátu, a jeho hlavním cílem bylo nenabrat na Vettela příliš velkou ztrátu. Jenže německý pilot se v první zatáčce srazil s Maxem Verstappenem z Red Bullu a týmovým kolegou Kimim Räikkönenem a závod pro všechny tři skončil.

"Bůh mi požehnal, to je jasné," řekl dvaatřicetiletý Hamilton. "Vážně, nic lepšího nás potkat nemohlo," přidal britský jezdec, který před závodem na technickém okruhu Marina Bay vedl před Vettelem o tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Hamilton vyhrál v Singapuru a slavil potřetí v řadě

Trojnásobnému mistru světa pomohl také déšť, protože zatímco na suché trati byly vozy Mercedesu v trénincích i v kvalifikaci výrazně pomalejší než soupeři, na mokru se rozdíly smazaly. "Jakmile začalo pršet, věděl jsem, na jakém místě skončím," prohlásil Hamilton.

Šampiona z let 2008, 2014 a 2015 přesto vítězství zaskočilo. "Před startem jsem si říkal, že chci hlavně co nejvíc omezit bodovou ztrátu. Kdybych musel jet za Kimim, nejspíš bych skončil pátý, takže vítězství je pořádný šok. Ale samozřejmě ho beru. Tvrdě jsme pracovali, a když se na nás usmálo štěstí, využili jsme toho," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články