Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Buggyra se nevzdává a v pátek se opět pokusí o rekordy

Drážďany - Závodní tým Buggyra neodradil úterní neúspěch a v pátek 16. dubna opět zaútočí na další světové rekordy na soukromém okruhu Dekra poblíž Lausitzringu, na kterém se jezdilo v úterý. Jezdec David Vršecký se pokusí ke svým dosavadním světovým rekordům přidat další zápisy: nejdříve v průměrné rychlosti dosažené na 100 kilometrech, a pokud to podmínky dovolí, pak i na 100 mil, 500 km a v hodinovce, uvedl sportovní ředitel roudnické závodní stáje Jan Kalivoda.

Úterní rekordní pokusy se nevydařily, přestože dosahované časy při čtyřech pokusech naznačovaly jasné vylepšení dosavadních zápisů. Jenže ukázalo se, že okruh Lausitzring je kvůli konstrukci svých zatáček při takových rychlostech nad možnosti pneumatik, na kterých se jezdilo.

"Domácí pořadatelé nám ale promptně po pokusu nabídli, abychom totéž uskutečnili na soukromém okruhu Dekra, nacházející se v jeho bezprostřední blízkosti. Na něm do pátku testuje tým Audi pro sérii Le Mans a v pátek je okruh volný," vysvětlil Kalivoda, podle kterého se ale bude muset pokus tentokrát obejít bez divácké i novinářské účasti. "Na místě bude pouze tým, techničtí komisaři, kteří potvrzují platnost rekordu, pokusy bude natáčet kameraman a pořídíme fotodokumentaci. Soukromý charakter trati však nedovoluje širší účast," vysvětlil manažer.

Že jde jednoznačně o výhodnější trať, se domnívá i Vršecký. "Má tvar nuly se dvěma dlouhými rovinkami, na konci každé z nich jsou levé klopené zatáčky, a tak by pneumatiky neměly být vystaveny takovému zatížení, jako tomu bylo na Lausitzringu," míní jezdec.

David Vršecký
zdroj: ČTK autor: Jan Rada
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články