Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Buggyra bude na Dakaru ve třech. Valtra a Kašáka doplní také Šoltys

S rekordními třemi kamiony se na Rallye Dakar představí tým Tatra Buggyra ZM Racing. Vedle Jaroslava Valtra staršího a Roberta Kašáka ze Slovenska pojede v jeho barvách také Martin Šoltys.

Je nám líto, video expirovalo.
Svět motorů

"Martin je naším žhavým želízkem v ohni. Z Dakaru má spoustu zkušeností. Naučil se rozeznávat, co je při závodění dobré a co je špatné," uvedl šéf týmu Martin Koloc. Šoltys bude součástí Buggyry již popáté, zatím poslední start si připsal v roce 2021, kdy skončil desátý. V minulém ročníku jel s ivecem týmu Big Shock Racing Martina Macíka. Nyní se dohodl na tříleté spolupráci s Buggyrou.

"Pojede s osvědčeným konceptem vozu Tatra 815, který jsme postavili a na kterém si vyzkoušíme některé nové komponenty pro auta startující na Dakaru 2024. Tam už samozřejmě Martin pojede s novým vozem," řekl Koloc s tím, že nový závodní speciál bude revoluční.

Devětačtyřicetiletý pilot se 31. prosince postaví na start prologu s číslem 503, nejnižším ze všech českých účastníků rallye. Přestože Buggyra potvrdila spolupráci až dnes, Šoltys s týmem spolupracuje celý rok a podílel se i na přípravě stávajícího modelu Tatry.

"Abychom ušetřili na váze, vrátili jsme se ke kabině z Tatry 815, která je proti Phoenixu lehčí. Budeme mít náš motor Gyrtech s automatickou převodovkou Allison. Díky tomu, že jsem od začátku u stavby auta, znám ho do posledního šroubku," pochvaloval si Šoltys, který pojede opět s navigátorem Romanem Krejčím a posádku doplní mechanik David Hoffmann.

Šoltys dokončil tři z pěti startů na Dakaru. Letos jej zastavily technické problémy a nehoda, po které z rallye odstoupil po šesté etapě. "Ambice určitě máme dojet a přežít," řekl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články