Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Brno se připravuje na Velkou cenu

Brno - Moravská metropole se připravuje na Velkou cenu České republiky seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. Ta zde proběhne ve dnech 14. - 16. srpna, tradičně na Masarykově okruhu, a očekává se účast až 200 000 návštěvníků. V kategorii do 250ccm budou o vítězství usilovat i dva čeští závodníci, Lukáš Pešek a Karel Abraham. S druhým jmenovaným mohou čtenáři ČT24.cz chatovat dnes ve 20:00.

Podle zkušeností z loňských let do Brna vedle českých a slovenských zájemců dorazí především návštěvníci z Německa a Maďarska. Organizátoři připravují 13 velkoplošných obrazovek rozmístěných kolem trati. Z centra města bude k Masarykově okruhu jezdit speciální linka č. 400. Největší nápor se očekává v pátek, kdy se jedou první tréninky, a v neděli, kdy na okruhu proběhne vlastní závod Velké ceny.

Na trati se pracuje od ranních hodin. Natíral se startovní rošt, malovaly se obrubníky, čechraly se kačírky, sekal se trávník. Největší zkouška roku čeká také na ubytovací zařízení. Jasno pro následující dny má i dopravní policie. "Každoročně se najdou jedinci, kteří si myslí, že jim to půjde za volantem lépe, když si dají nějakou tu skleničku," uvedl vedoucí jihomoravské dopravní policie Petr Švejda.

Kromě kontrol alkoholu tradičně zpomalí provoz v Brně kontroly užitkových aut a motocyklů. Policisté mají i řešení, jak si poradí s jazykovou bariérou. "I letos budeme mít na výpomoc kolegy z Rakouska, kteří nám pomáhají zejména s rakouskými návštěvníky, potažmo německy mluvícími," dodal Švejda.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články