Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brněnskou velkou cenu má na starost už několik let žena

Brno - Zraky motoristických fanoušků se v těchto dnech upírají k Brnu. A zcela právem, protože už o tomto víkendu bude Masarykův okruh opět patřit Velké ceně silničních motocyklů. O závodním okruhu, po kterém budou kroužit Valentino Rossi či Jorge Lorenzo, se nejen tyto světové motoristické špičky vyjadřují v superlativech. A protože za vším hledejme ženu, je třeba dodat, že ředitelkou Automotodromu Brno je Ivana Ulmanová.

Jak sama Ivana Ulmanová potvrzuje, v pověstném tandemu "pudr a benzín" preferuje spíše druhou veličinu. Benzín ji láká vůní a vzhledem k tomu, že s ním tráví většinu dne, je to pro ni jasná volba. Na druhou stranu jediné, co může udělat, když před ni někdo postaví porouchanou motorku, je, že vezme hadr a utře ji. Motorům totiž vůbec nerozumí a vlastně ani motocykl řídit neumí. Jak ředitelka brněnského Automotodromu dodává, jistá si je pouze v automobilu a nejlépe s automatickou převodovkou.

I z pozice ředitelky si Ivana Ulmanová hodlá dráhu projet a zkontrolovat. Odborné záležitosti nechává samozřejmě expertům, ale z ženské stránky dokáže vždy najít několik záležitostí, jež je nutné poupravit. Spadaný plot, chybějící reklama, nedostatečné zabezpečení proti neplatičům – to je jen několik příkladů.

Je nám líto, video expirovalo.
Před půlnocí

Od ruštiny k motorkám

Jako vystudovaná učitelka se původně věnovala svému oboru. Dodnes považuje práci s dětmi za jednodušší a snadnější. I děti prý mají intuitivně rády řád a je snazší je tomu naučit. Přesto ji však pedagogika přestala naplňovat a změnila práci. Její nový nadřízený pak později koupil autodrom, a tak se pomalu dostala až na dnešní post.

Letošní grand-prix se nyní už dostalo do fáze, kdy si ho spíše užívá, protože její hlavní práce skončila. Kompetence podřízených nemá potřebu příliš usměrňovat, protože ví, že jsou to odborníci na svých místech. Ulmanová během konání akce už dohlíží jen na hosty a stará se o VIP, mezi které nepatří závodníci. Ti totiž mají svůj vlastní režim, který striktně dodržují, a je tak možno se s nimi setkat jen na oficiálních akcích.

Rozporuplným tématem je podle ředitelky samotná pozice Automotodromu v Brně. Zatímco místní často nadávají na hluk a vytýkají konání akce i další negativa, širší okolí vnímá grand-prix lépe a považuje to za ideální příležitost, jak Brno propagovat a do města natáhnout co nejvíce návštěvníků. Ulmanová svou akci jednoznačně hájí a doufá, že se do budoucna dočká ještě větší prestiže i ve městě samotném.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články