Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Brit Evans vede před posledním dnem Rallye Monte Carlo o pět sekund

S kosmetickým náskokem vyrazí do posledních rychlostních zkoušek nejtradičnější zastávky MS v rallye Brit Elfyn Evans. Po 12 rychlostních zkouškách má 4,9 sekundy na Toyotu řízenou domácím Sébastienem Ogierem. O pouhou sekundu zpět drží třetí místo Belgičan Thierry Neuville s Hyundaiem. Z dálky se na tuto trojici kouká legendární Sébastien Loeb s odstupem dvě a půl minuty. Úřadující šampion Ott Tänak se vyřadil páteční havárií. 

Evans v páteční etapě Rally Monte Carlo
zdroj: ČTK autor: Skřivánek Petr

Vicemistr světa Neuville byl ve třetí etapě nejrychlejší ve třech zkouškách ze čtyř. Zbylý dílčí triumf si zajistil Evans, jenž usiluje o druhé vítězství v MS po triumfu z domácí Britské rallye v roce 2017.

Je nám líto, video expirovalo.
Rally Monte Carlo vede po druhém dni těsně Evans

Ogier tentokrát žádný nejrychlejší čas nezajel, ale stejně jako jeho dva rivalové neskončil po těsných bitvách v žádné erzetě hůř než třetí. "Byl jsem na ledě příliš opatrný, ale nedělal jsem chyby," řekl Ogier. Šestatřicetiletý Francouz bojuje o sedmé vítězství ve slavné rallye za sebou a rekordní osmé celkově.

Úvodní soutěž mistrovství světa pokračuje bez úřadujícího šampiona Otta Tänaka, který měl v pátek těžkou nehodu. Rallye vyvrcholí v neděli čtyřmi rychlostními testy.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 3. etapě:

1. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) 2:28:35,1, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -4,9, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -6,4, 4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Hyundai i20) -2:24,3, 5. Lappi, Ferm (Fin./Ford Fiesta) -2:38,4, 6. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -3:27,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články