Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Bradl má na dosah titul ve třídě Moto2

Kolín nad Rýnem - Německý motocyklový závodník Stefan Bradl má před závěrečnou Grand Prix sezony ve Valencii na dosah titul mistra světa v kategorii Moto2. Jeho jediný rival v boji o celkové prvenství Španěl Marc Márquez totiž o víkendu kvůli zranění, které má od pádu v tréninku v Sepangu, téměř jistě startovat nebude. Jednadvacetiletý Bradl má před finále sezony náskok 23 bodů před Márquezem, jenž ho jako jediný mohl ještě předstihnout.

Stefan Bradl
zdroj: ISIFA/EPA

Osmnáctiletý Španěl musel po nárazu do hlavy vynechat Velkou cenu Malajsie a problémy s viděním ho pronásledují i nadále. Majitel práv na MS, společnost Dorna, dnes nejprve německému webu Sport1 sdělil, že Márquez určitě ve Valencii nepojede, několik minut nato však své kategorické tvrzení upravil. Podle Márquezova týmu je jeho start vyloučen, pokud nedojde k dramatickému zlepšení zdravotního stavu.

Bradl má i v případě Márquezovy účasti k titulu velmi blízko, stačí mu ve Valencii dojet na třináctém místě. Syn bývalého vicemistra světa Helmuta Bradla se tak nejspíš stane prvním německým šampionem od Dirka Raudiese, jenž v roce 1993 vyhrál kategorii do 125 ccm.

Právě v nejslabší třídě se bude ještě ve Valencii rozhodovat o letošním mistru světa. Svého šampiona zná královská MotoGP, v níž se vrátil na trůn Australan Casey Stoner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články