Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Bottas odjel životní závod. Vítězstvím odpověděl kritikům

V minulé sezoně se trápil a musel odrážet otázky, zda na formuli 1 má. V úvodním podniku nové sezony v Austrálii všem kritikům odpověděl rázně – vítězstvím.

Valtteri Bottas
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Brownbill

Bottas v kvalifikaci obsadil druhé místo, ale hned po startu se dostal před týmového kolegu Lewise Hamiltona a pětinásobného mistra světa nakonec porazil o 21 sekund. Navíc jako první jezdec využil nového pravidla a získal i bonusový bod za nejrychlejší kolo.

"Bez debat to byl nejlepší závod kariéry. Nevím, co se stalo. Prostě jsem se cítil dobře a všechno jsem měl pod kontrolou," uvedl Bottas, který si připsal čtvrtý triumf v kariéře. V minulé sezoně neuspěl ani jednou a začalo se spekulovat o tom, že by ho mohl nahradit rezervní pilot Mercedesu Sebastian Ocon.

Devětadvacetiletý Fin kritikům odpověděl vítězstvím, na kterém podle něj mělo největší zásluhu to, že se konečně smířil s tlakem a nároky na špičkové jezdce. "Každý rok se učíte, zjišťujete o sobě nové věci, co vám vyhovuje v přípravě, učíte se dobře odpočívat, jak trénovat a trávit volný čas," uvedl Bottas.

Je nám líto, video expirovalo.
Úvodní závod sezony F1 vyhrál Bottas

"Takže jsme se během pauzy snažili všechno tohle optimalizovat. Těžko se popisuje, co všechno se mi honilo hlavou, ale rozhodně se změnil můj pohled na spoustu věcí," přidal. "Bylo to hodně o hlavě. Navíc dnes i v sobotu jsem se v autě cítil skvěle," řekl.

Jedním z Bottasových kritiků v minulé sezoně byl i šéf Mercedesu Toto Wolff. Dnes však výkon finského jezdce ocenil. "Ve druhé části minulé sezony byl odepsán. Hodně lidí si myslelo, že na to nemá a on dnes velmi dominantním způsobem ukázal, že má. Celý víkend měl naprosto pod kontrolou. Myslím, že přes zimu ho ježdění zase začalo bavit. Protože když se vrátil z dovolené, tak přišel a řekl: Jsem zpět," prohlásil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články