Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Blíž k titulu F1 má Verstappen. Do závěrečného závodu sezony si vyjel pole position

Kvalifikaci na závěrečnou Velkou cenu Abú Dhabí formule 1 ovládl nizozemský pilot Max Verstappen z Red Bullu. Svého hlavního rivala v boji o titul Lewise Hamiltona porazil o 371 tisícin sekundy. Mezi oběma piloty v neděli vygraduje bitva o titul. Verstappen s Hamiltonem se před finále sezony dělí o vedení v šampionátu se shodným počtem 369,5 bodu.

Max Verstappen
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ANTONIN VINCENT via www.

Nizozemskému jezdci ale k premiérovému titulu stačí, aby jeho britský soupeř nezískal v Abú Dhabí více bodů než on. Při rovnosti by totiž ve prospěch Verstappena rozhodl větší počet vítězství v sezoně (9:8).

Hamilton, jenž vyhrál tři poslední závody v Brazílii, Kataru a Saúdské Arábii, útočí na pátý mistrovský titul za sebou a osmý celkově. Tím by se osamostatnil od legendárního Michaela Schumachera v pozici nejúspěšnějšího pilota všech dob.

Je nám líto, video expirovalo.
Letošní formule 1 jde do finále, výhodu má Verstappen

Desátá pole position pro Verstappena v této sezoně

Čtyřiadvacetiletý Verstappen získal letos desátou pole position a dvacátou v kariéře. Nejrychlejší čas 1:22,109 zajel hned v úvodu třetí části kvalifikace. Vytáhlo ho k němu i jeho týmový kolega Sergio Pérez, který ho vyvezl za sebou, a pomohl mu tak díky slip streamu k větší rychlosti.

Ačkoliv vítěz třetího tréninku Hamilton se snažil v závěru manko smazat, nepodařilo se mu to. Brit skončil druhý, třetí skončil jeho krajan Lando Norris z McLarenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články