Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bláznivý motorkář Fenati závodil na dálnici v autě a hádal se s policisty

Nechvalně proslulý motocyklový závodník Romano Fenati si zpestřil pauzu při čekání na nový kontrakt konfliktem s italskou policií. Ve svém autě na dálnici A14 překročil povolenou rychlost a hlídka ho naháněla několik kilometrů, než zastavil na odpočívadle. K policistům se pak dle listu Il Resto del Carlino choval tak urážlivě, až ho obvinili za odpor vůči veřejnému činiteli. Hájí se, že spěchal za umírajícím dědečkem do nemocnice.

Romano Fenati
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Loňský vicemistr světa v kategorii Moto3 dostal za překročenou rychlost pokutu 80 eur (zhruba 2000 korun), především byl ale kvůli svému chování obviněn z kladení odporu. 

Na Facebooku se Fenati obhajoval tím, že spěchal ve svém Audi Q3 do nemocnice v Anconě, protože dostal zprávu, že tam umírá jeho dědeček. "Policistům jsem se za překročnou rychlost omluvil, ale dostali jsme se do vyhrocené a pro mě nesmyslné debaty," napsal.

Fenati letos jezdil MS v kategorii Moto2 do zářijové Velké ceny San Marina, v níž při předjíždění v rychlosti kolem 200 km/h sáhl na brzdu vedle jedoucího krajana Stefana Manziho a zmáčkl ji. Za nebezpečné a bezohledné jednání přišel do konce roku o závodní licenci i zaměstnavatele a uvedl, že končí kariéru.

Tento týden se však jeho jméno objevilo v seznamu jezdců na příští rok, v třídě Moto3 by měl opět jezdit za svůj starý tým Snipers.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články