Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bild: Schumacherův návrat je na spadnutí

Berlín - Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher míří podle německého tisku zpět do formule jedna. Zpravodajský magazín Focus a deník Bild dnes napsaly, že podpis smlouvy slavného německého pilota s novou stájí Mercedes je už jen formalitou. Tým nicméně Schumacherovo angažmá označil za spekulace.

O návratu čtyřicetileté legendy motorsportu v barvách Mercedesu se mluví už několik týdnů, žádná ze stran případné jednání nepotvrdila ani nevyvrátila. Podle agentury DPA by měl Schumacher při angažmá u "stříbrných šípů" vydělávat 3,5 až sedm milionů eur ročně.

Slavný pilot je v současnosti poradcem ve Ferrari, v kokpitu jehož vozů se objevoval do roku 2006. Údajně však v italském týmu nepodepsal nový tříletý kontrakt a naopak jedná o tom, jak se z angažmá ve Scuderii vyvázat.

V létě se přitom Schumacher právě v monopostu Ferrari málem vrátil na závodní dráhu jako náhradník za zraněného Brazilce Felipeho Massu. Kvůli bolestem krku a páteře po nehodě na motocyklu však musel senzační comeback vzdát. Zatím není jasné, zda už jeho potíže pominuly. "Schumacher se cítí fit a zdráv. Poslední testy proběhly naprosto pozitivně," citoval web bild.de člověka z jezdcova okolí.

Tým Mercedes je nástupcem stáje Brawn, v níž se letos stal Jenson Button mistrem světa. Po odchodu britského šampiona do McLarenu má německý tým jedno volné místo vedle Nika Rosberga, který přestoupil z Williamsu.

Schumacher by se v Mercedesu mohl znovu sejít s geniálním inženýrem Rossem Brawnem, pod jehož vedením získal v Benettonu a Ferrari svých sedm titulů.

"Bude se stále spekulovat, dokud nebude obsazeno místo v našem týmu. Ale mnohé spekulace jsou zároveň také sny, které se nesplní," řekl mluvčí oddělení motorsportu v Mercedesu. Vedení stáje už dříve oznámilo, že jméno druhého jezdce odtajní příští týden.

Ross Brawn a Michael Schumacher
zdroj: ČTK/AP autor: Oliver Multhaup
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články