Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barum rallye kraluje Škoda, vede Kopecký

Zlín - Jeden z hlavních favoritů Jan Kopecký je po první v čele Barum rallye Zlín, šestého podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích a sedmého dílu seriálu Intercontinental Rally Challenge. Tovární jezdec Škody vede s náskokem téměř dvaceti sekund před Juho Hänninenem z Finska, třetí je Belgičan Freddy Loix. Všichni jedou s vozy Škoda Fabia S2000. Kopecký byl v páteční večerní divácké erzetě v ulicích Zlína třetí, ale dnes vyhrál čtyři z osmi měřených testů a už po dopolední sekci se dostal do čela.

Rallye
zdroj: ČT sport

"Auto je nastavené parádně, neudělali jsme žádnou chybu a dopředu nás ženou i fantastičtí diváci, kterých je kolem trati spousta," řekl Kopecký. Podobně měl rallye ve Zlíně rozjetou i před rokem, ale po havárii nakonec nedojel. "Náskok je skvělý, ale stále platí, že chceme složit reparát za minulý ročník," podotkl Kopecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Josefa Kvasničky

Vedení Škody má z trojice v čele radost, žádnou týmovou režii pro neděli ale stanovovat nehodlá. "Týmová taktika je stále stejná, dojet co nejlépe do cíle a dosáhnout co nejlepších časů. Každý z kluků chce dokončit soutěž a ono se i obtížně říká, jeď pomaleji, nebo rychleji. Jsme ale teprve v polovině soutěže a začít taktizovat by bylo předčasné," řekl šéf týmu Michal Hrabánek.

Už v třetím testu pohasly šance domácího Pavla Valouška na dobrý výsledek. Havaroval a výrazně si zkomplikoval boj o obhajobu českého titulu. Po jeho nehodě musela být erzeta zrušena a oba členové posádky byli odvezeni do nemocnice. Valoušek má levou ruku v sádře, pravou mu lékaři šili. Spolujezdec Zdeněk Hrůza zůstal v nemocnici na pozorování kvůli naraženým zádům. 

"Udělal jsem jezdeckou chybu. Mrzí mě, že naše účinkování na Barumce skončilo tak rychle," litoval Valoušek, po jehož odstoupení se zvýšily šance Romana Kresty na pátý domácí titul. V závodě už nepokračuje ani další z kandidátů na výhru v MMČR Václav Pech. Kresta si ale uvědomuje, že jej v neděli nečeká snadná úloha. "Je to pořád polovina rallye a do konce je daleko. Kluci nám to možná v uvozovkách ulehčili, ale na druhou stranu vypadli moc brzy. My jsme poté trochu polevili v nasazení a hned jsme na to doplatili defektem," uvedl Kresta, který je v redukovaném českém pořadí na druhém místě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články