Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Australan Holder se stal mistrem světa na ploché dráze

Toruň (Polsko) - Australan Chris Holder se stal mistrem světa na ploché dráze. V závěrečném závodě sezony v polské Toruni obsadil čtvrté místo a v konečné klasifikaci porazil o osm bodů trojnásobného šampiona Nickiho Pedersena z Dánska. Celkově třetí skončil obhájce titulu Greg Hancock z USA.

Závody motocyklů
zdroj: ČT24

Holder šel do Grand Prix Toruně jen s dvoubodovým náskokem na dánského rivala, ale závod mu vyšel lépe a v základní části slavil tři vítězství proti jednomu Pedersenovu. Definitivně rozhodl triumfem v semifinále, ve kterém v přímém souboji Dána podruhé za večer porazil, Pedersen navíc do finále ze třetího místa neprošel.

Finálovou jízdu ovládl Švéd Antonio Lindbäck, který slavil druhé vítězství v sezoně i kariéře, před bodově nejúspěšnějším mužem večera, domácím Tomaszem Gollobem. Před Holderem projel cílem ještě Hancock.

Pětadvacetiletý Holder je druhým australským šampionem v novodobé historii mistrovství světa, které se jako seriál Grand Prix jezdí od roku 1995. Před ním se třikrát z titulu radoval Jason Crump (2004, 2006 a 2009), který se v Toruni rozloučil v 37 letech s kariérou v GP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články