Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Astana: Cyklista Contador zůstává u nás

Paříž - Vítěz Tour de France Alberto Contador bude i v příštím roce jezdit za stáj Astana. Informoval o tom kazašský tým, přestože bratr a manažer španělského cyklisty Fran nedávno uvedl, že šestadvacetiletý jezdec chce ze stáje odejít ještě před vypršením smlouvy na konci roku 2010.

"Chtěli bychom uvést na pravou míru pár nedorozumění. Alberto Contador za nás bude jezdit i příští rok," řekl mluvčí stáje Rinus Wagtmans. "O jeho přestupu jednat nebudeme a dodržíme stávající kontrakt," dodala Astana, která Contadorovi nabídla prodloužení smlouvy o čtyři roky, ten však odmítl.

Contador začal o odchodu z týmu uvažovat poté, co se vrátil k cyklistice slavný Američan Lance Armstrong a podepsal smlouvu právě s Astanou. Sedminásobný šampion Tour se až v průběhu závodu podřídil týmové hierarchii a uznal šestadvacetiletého Španěla za lídra stáje. Contador nakonec suverénně navázal na svůj triumf z roku 2007, zatímco Armstrong, který bude v příští sezoně jezdit v nové stáji RadioShack, skončil třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články