Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Argentinskou rallye vyhrál Loeb

Córdoba (Argentina) – Sébastien Loeb s citroënem vyhrál zatím všechny letošní automobilové soutěže. Svoji nadvládu potvrdil i v Argentině, ačkoli se zdálo, že jeho vítěznou šňůru prolomí fordy. Jednička britského týmu Mikko Hirvonen a posléze i dvojka Jari-Matti Latvala ale z boje odpadli kvůli technickým potížím. Citroën díky tomu získal double, druhý skončil Loebův týmový kolega Dani Sordo. Francouzský tým tak začíná být v MS značek stejně nedostižný jako Loeb mezi jezdci a Fordu se rychle vzdaluje vidina výhry alespoň mezi týmy.

Sébastien Loeb a Daniel Elena ve voze Citroen C4
zdroj: ČTK/AP autor: Paulo Duarte

Hirvonen v sobotu přehřál motor a dnes se už na start nepostavil. Ztratil tím i druhé místo v průběžném pořadí mistrovství světa, na které se díky druhé pozici v Argentině posunul Sordo. Latvala potíže sice překonal, ale propadl se na konečnou šestou pozici a v celkovém pořadí MS zatím pouze bodově paběrkuje.

Třetí v jihoamerické soutěži tak skončil Henning Solberg z týmu Stobart Ford, který slouží jako pomyslné "béčko" továrního týmu.

"Lépe to dopadnout nemohlo," pochvaloval si Loeb po druhém double Citroënu v sezoně. "Tohle je skvělá rallye, až do sobotního odpoledne jsme si užívali i ten souboj s Mikkem. Když skončil, ztratilo to trochu náboj, ale i tak jsem si to tu jako vždy vychutnal," doplnil Francouz.

Mezi produkčními vozy v Argentinské rallye zvítězil Nasser Al-Attiyah, v juniorské kategorii J-WRC slavil výhru Michal Kosciuszko.

V celkovém pořadí MS značek má nyní Citroën téměř dvakrát více bodů než Ford. Ten přitom letos vyhlásil, že zisk titulu mezi konstruktéry je pro něj hlavním cílem sezony. Tovární BP Ford si naopak musí hlídat svoji pozici před dalším týmem používajícím focusy – Stobartem. Ten ztrácí pouze šest bodů.

Argentinská rallye - konečné pořadí:

1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 3:57:40,3 hod., 2. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -1:13,1, 3. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -4:04,1, 4. Villagra, Perez (Arg./Ford Focus) -5:59,7, 5. Wilson, Martin (Brit./Ford Focus) -6:10,9, 6. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -9:50,0, 7. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -20:55,1, 8. Attíja, Bernacchini (Kat., It./Subaru Impreza) -23:11,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články