Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Ambiciózní Spáčil postavil pro Dakar velký tým

Praha - Hned osm závodníků na Rallye Dakar bude mít u svého jména připsán i název Czech Dakar Teamu. Kamionový závodník Marek Spáčil přešel k Tatře a pokusil se spojit síly části českých jezdců. Celý tým by rád atakoval čelní pozice, oč se v jeho barvách pokusí i politik Jiří Janeček z ODS a miliardář Dušan Kunovský, kteří budou pilotovat obě závodní toyoty kategorie T2.

"Vloni jsem si splnil dětský sen, teď už se závodění věnuju skutečně naplno. S liazem byl trochu problém s náhradními díly, zato tatra je koncepčně úžasný vůz, schopný konkurovat kamazům a další elitě," řekl Spáčil.

Závod pojede s odlehčeným speciálem a záda mu bude krýt druhá posádka, vedená Martinem Kolomým. "Ostrý vůz není ještě úplně odzkoušený, takže umístění do desátého místa budu brát jako důkaz, že se povedl," prohlásil Spáčil. "Je to jedna z nejlehčích tater, co byla kdy postavena. Přidali jsme nové tlumiče i motor značky Deutz. Uvidíme, mohlo by to fungovat velmi dobře," dodal mechanik a zároveň šéfkonstruktér Tatry Radomír Smolka.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se chystají na Dakar

Pozornost vzbuzuje i obsazení kategorie automobilů

Oba jezdci v kategorii automobilů Janeček a Kunovský jsou dobře známí i z civilního života. "Zkusíme si víc zazávodit a prohánět špičku," řekl Janeček, který je současně poslancem za ODS i pražským radním. Kunovský je většinovým majitelem developerské společnosti Central Group.

Vedle toyot a tater budou hájit barvy nového týmu i čtyři motocyklisté: Martin Macek, Jan Veselý, Roman Krejčí a Oldřich Bražina, ten ovšem osedlá čtyřkolku značky Polar. Do týmu přišli i proto, že tím významně ušetří. "Ve více lidech se náklady prostě rozmělní. Ušetří se hodně na mechanicích, a přitom bude celkově lepší asistence," vysvětlil Spáčil. Od Macka se navíc očekává útok na elitní desítku.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články