Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Alguersuari se stane nejmladším jezdcem F1

Londýn - Španělský jezdec Jaime Alguersuari se stane nejmladším pilotem formule jedna v historii. Devatenáctiletého dosavadního testovacího jezdce posadí do kokpitu svého druhého vozu tým Toro Rosso ve Velké ceně Maďarska, která se pojede 26. července. Loni už překonal Alguersuari jiný rekord. Bylo mu 18 let, jeden měsíc a 18 dní, když jako nejmladší muž oficiálně testoval monopost F1. Jeho krajan Fernando Alonso byl v prosinci 1999 o tři měsíce starší.

"Jsem si vědom, že mě čeká velmi těžká výzva, protože formule jedna není nikdy jednoduchá. A naskočit do ní uprostřed sezony bez možnosti testování je ještě těžší," řekl Alguersuari. "Ale já cítím velkou podporu týmu, který dává šanci mladým nadějným jezdcům."

Vedení Toro Rosso minulý týden oznámilo, že pro závod na Hungaroringu nepočítá s Francouzem Sébastienem Bourdaisem a dnes oznámilo, že ho nahradí Alguersuari. Tomu bude v neděli 19 let a 125 dnů, čímž překoná o 58 dnů dosud nejmladšího jezdce Mikea Thackwella, jenž v F1 debutoval v roce 1980 v Tyrrellu.

"V prvních třech závodech od něj nic neočekávám. Musí si zvyknout na vůz, tým a prostředí formule," uvedl v prohlášení šéf týmu Franz Tost. Alguersuari byl od patnácti let součástí juniorského týmu Red Bull a tento měsíc byl zařazen mezi testovací jezdce obou stájí, Red Bullu i Toro Rosso. "Alguersuariho jsem si vybrali jako nejvyzrálejšího jezdce z tohoto programu," dodal Tost.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články