Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Aleš Dryml se rozloučil s kariérou titulem. Už se to ve mně zlomilo, připustil

Pardubice - V předposlední kolo plochodrážní extraligy družstev bylo zároveň posledním soutěžním představením Aleše Drymla. Dlouholetý kapitán staronového mistra Zlaté přilby i české reprezentace absolvoval poslední čtyři soutěžní jízdy a na domácí půdě v Pardubicích se rozloučil se solidní bilancí dvou vítězství a dvou druhých míst.

Sport
zdroj: ČT4

Pardubice si na rozlučkový závod vybral záměrně. "Chci ukončit kariéru tam, kde to všechno vlastně začalo," řekl Dryml. Na svítkovském stadionu totiž před dvaceti lety poprvé startoval na Zlaté stuze juniorů.

Nesplněným snem zůstal triumf na slavné Zlaté přilbě, v níž skončil nejlépe v roce 2004 druhý. Má ale dva domácí individuální tituly a v roce 2012 se stal mistrem Evropy, byl i účastníkem elitní Grand Prix.

Nyní následoval svého mladšího bratra, který se s kariérou rozloučil předloni. "Jak to říkal brácha, jiskra nedoutná," řekl Aleš Dryml. "Jednou se to zlomí. A ve mně se to zlomilo, když vidím, jak můj malej syn leze a hraje si," dodal jezdec, který se stal otcem vloni v prosinci.

Drymlův tým sedmé extraligové kolo vyhrál až po dodatečném rozjezdu mezi současnou českou jedničkou Václavem Milíkem a oporou Olympu Praha Matějem Kůsem. Pardubičtí potvrdili zisk titulu, který si zajistili už v předchozím kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články