Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Abraham vyrovnal své maximum v závodech MS silničních motocyklů

Assen (Nizozemsko) - Český motocyklový jezdec Karel Abraham svým sedmým místem v dnešním závodě Velké ceny Nizozemska vyrovnal své dosavadní maximum v seriálu MS silničních motocyklů. V této sezoně se tak již potřetí ze sedmi závodů dostal mezi nejlepší desítku v kubatuře do 250 ccm. Jeho krajan Lukáš Pešek si rovněž dojel pro body za dvanáctou příčku. Druhé letošní vítězství si připsal lídr šampionátu Japonec Hiroši Aojama, na kterého Abraham ztrácel pouze necelých 18 vteřin.

Abraham do závodu odstartoval ze 14. příčky, ovšem hned od prvního kola se posouval dopředu. Dlouho se držel na osmé příčce, ovšem v předposledním kole nezvládl Alvaro Bautista boj o první místo s Aojamou a po kontaktu motorek vypadl. Abraham se tak dostal na konečnou sedmou příčku, čímž vyrovnal své dosavadní maximum z loňských závodů v Kataru a Itálii. Navíc napodobil letošní nejlepší výkony Peška, na kterého se v celkovém hodnocení sezony dotáhl na rozdíl jediného bodu. 

Svůj nejlepší výkon vyrovnal i Lukáš Šembera v kubatuře do 125 ccm. Ten dokonce dlouho sahal na své premiérové body, když byl chvíli i na 14. místě, v závěru však svým rivalům nestačil a dojel na dvacátém místě. První vítězství v sezoně a třetí v kariéře si připsal Španěl Sergio Gadea.

Jen o dvě příčky za Šemberou na 22. místě dojel druhý z Čechů Karel Pešek, mladší bratr slavnějšího Lukáše. Pro něj šlo o první závod v seriálu mimo GP České republiky na Masarykově okruhu v Brně, když v Nizozemsku startoval na divokou kartu. 

Po celý závod se Gadea přetahoval o vedení s krajany Nicolasem Terolem a Juliánem Simónem. Nakonec byl nejrychlejší Gadea, který porazil Terola o 78 tisícin sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články