Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Abraham vyjede v Aragonii osmý, Kornfeil čtrnáctý

Alcaniz (Španělsko) – Do Velké ceny Aragonie silničních motocyklů vyjedou z prvních míst Španěl Hector Faubel v kategorii do 125 kubických centimetrů, jeho krajan Marc Marquez v kategorii Moto2 a Australan Casey Stoner v Moto GP. Českým jezdcům se kvalifikace v Alcanizu vydařila, Jakub Kornfeil vyjede do závodu nejnižší kubatury ze 14. pozice, Karel Abraham v královské třídě skončil dokonce osmý a dosáhl tak jednoho ze svých nejlepších kvalifikačních výsledků v sezoně.

Casey Stoner v kvalifikaci na závod MotoGP v Alcanizu
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Hector Faubel dosáhl na domácí půdě prvního kvalifikačního triumfu po čtyřech letech, když v závěru překonal třetího muže šampionátu Mavericka Vinalese a zajistil si tak výhodnou pozici k útoku na druhé své vítězství v letošní sezoně. Za Faubelovým časem 1:59,222 zaostal o 1,623 sekundy český jezdec Jakub Kornfeil, který tak 14. místem v kvalifikaci přiživil svoji naději dostat se po nedělním závodě mezi nejlepších deset jezdců průběžného pořadí šampionátu.

Jenom zlepšit může své postavení v mistrovství světa účastník závodů Moto GP Karel Abraham. Na Caseyho Stonera, lídra šampionátu a vítěze kvalifikace v jedné osobě, ztratil po 1,326 sekundy a obsadil tak osmé místo. Do závodu vyjede ze třetí řady, ke třetímu nejlepšímu kvalifikačnímu výsledku v sezoně mu pomohlo výrazné zrychlení v závěru. Dlouho se totiž pohyboval na samém chvostu startovního pole. Karel Abrham většinou dokáže v závodě výrazně překonat své kvalifikační výsledky, proto může v neděli pomýšlet na slušný příjem bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články