Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Abraham si v USA vyjel nejlepší výsledek sezony

Laguna Seca - Český jezdec Karel Abraham se vrátil po zraněních do šampionátu MotoGP a hned ve Velké ceně USA obsadil desáté místo. Dvaadvacetiletý jezdec, který kvůli zranění vynechal čtyři předchozí Grand Prix, si dojel pro nejlepší výsledek v sezoně.

Karel Abraham
zdroj: ISIFA/EPA

Čtvrté vítězství si připsal úřadující mistr světa Australan Casey Stoner, který zopakoval loňský triumf z tohoto okruhu. Druhé místo obsadil vedoucí jezdec průběžného pořadí Španěl Jorge Lorenzo, třetí dojel jeho krajan Dani Pedrosa.

"Byl to taktický závod od začátku. Dal jsem si na čas, chvilku jsem Jorgeho naháněl a pak jsem ho předjel," uvedl Stoner, jenž si upevnil třetí místo v průběžném pořadí.

Abraham, který na Stonera ztratil minutu a 22 vteřin, se vrátil do šampionátu MotoGP poté, co vynechal Velké ceny Británie, Nizozemska, Německa a Itálie. Na start českého závodníka nepustilo poranění ruky, jenž si způsobil začátkem června během testování v Aragónu.

"Ruka je po víkendu trochu horší a začíná hodně bolet, ale máme teď zase tři týdny pauzu, takže se mi ji snad podaří doléčit. Důležité je, že už mě tolik neomezuje a můžu trénovat naplno," řekl Abraham.

Dalším dílem šampionátu bude opět závod v USA, Velká cena Indianapolis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články