Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Abraham představil zbrusu nový motocykl, už se těší na ostrý trénink

Praha - Takřka stejný design jako loni má nový motocykl Aprilia ART Karla Abrahama pro nadcházející sezonu v mistrovství světa MotoGP, ale jinak je všechno nové. Český účastník šampionátu v královské třídě odešel loni ze satelitního týmu Ducati a bude jezdit na stroji specifikace CRT, která kombinuje prototypový rám s produkčním motorem.

Karel Abraham na novém stroji
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Už se na novince svezl hned po posledním závodu minulé sezony ve Valencii, ale nepřálo mu štěstí na podmínky. "Pršelo, takže jsem najezdil jen málo kol, navíc jsem se spíš vezl," řekl Abraham. "Jinak ale testy byly určitě přínosné pro mechaniky, kteří řešili nějaké drobnosti a mají dobré poznatky do dalšího zkoušení," pokračoval český jezdec.

Příští týden se svým týmem Cardion AB Motoracing odletí do malajského Sepangu, kde ho čeká už ostrý trénink. "První pocity na motorce ale byly super, už se těším na další testování. Tam už musím jezdit naplno. Musíme na ty testy být připraveni skoro jako na závody," prohlásil Abraham.

V tříměsíční závodní pauze se hodně věnoval fyzické kondici. Jezdil na kole, běhal a posiloval. Občas si pro zpestření vyjel i na motokrosové motorce. "Dal jsem tomu hodně, makal jsem a fyzicky jsem dobře připravený," ujistil jezdec. "Navíc jsem během pauzy stihl dohnat školu i nějaké další resty," doplnil.

Nový motocykl specifikace CRT má slabší motor a na tovární motocykly bude v MotoGP zcela jistě ztrácet. "Ale má dobrý podvozek. Uvidíme, jak mi sedne," řekl Abraham, jehož soupeřem v novém ročníku bude i další Čech Lukáš Pešek.

Abraham má trochu lehčí pozici. V prestižním seriálu je už dva roky, má lepší zázemí a nejspíš i lepší motorku. Pešek může spíš jen překvapit, ale také hraje o svou budoucnost, neboť se mu v posledních letech nedařilo a návrat v letošní sezoně mezi elitu je pro něj obrovskou příležitostí vzkřísit umírající kariéru.

Karel Abraham o svém konkurentovi v podobě Lukáše Peška:

"Rozhodně se nebudeme po večerech scházet s mapkou trati a rozebírat techniku a detaily jízdy. Ale proč bych mu neporadil, jak najet zatáčku, když v ní bude mít problémy. Moc se nestýkáme, ale stane se, že se staví a pokecáme. Nehrozí, že by tam byla nějaká velká nevraživost."

"Bude záležet, jak nám oběma sedne motorka, uvidí se až při závodech. Těším se na to, bude to hodně zajímavé," uvedl Abraham ke konkurenčnímu prostředí českých jezdců. Pešek už v minulých vzájemných soubojích tvrdil, že ho druhý Čech na startu nijak neinspiruje. "Ale já na to určitě hraju, rozhodně ho chci porazit," konstatoval Abraham.

Je nám líto, video expirovalo.
Abraham pojede na nové motorce
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články