Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Abraham před startem v MotoGP: Na nejvyšší příčky se necítím

Praha - Bez velkých cílů a s přáním postupně se zlepšovat půjde do své premiérové sezony v mistrovství světa královské třídy MotoGP motocyklový závodník Karel Abraham. Prvnímu Čechovi, který se v elitní kategorii představí, je jasné, že zpočátku zřejmě nebude mít šanci poměřovat se s hvězdami v čele s italským fenoménem Valentinem Rossim. Na počátku února Abrahama čekají v Malajsii první testy s novým ducati. Nejúspěšnější Čech v předešlém ročníku MS do sezony vstoupí v tradičních modro-bílých barvách.

"Že bych se cítil na nejvyšší příčky, to ne. Můžu ale všem slíbit, že do sezony půjdeme na plno. Kde bych se mohl pohybovat, uvidíme po nadcházejících testech v Malajsii. Budeme hodnotit závod od závodu a já věřím, že se budu postupně zlepšovat," řekl Abraham na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Podobně realisticky na rok 2011 nahlíží i jeho otec a šéf týmu Karel Abraham starší. "Jsme si vědomi, že první rok bude složitý. Když se nám bude dařit, budeme jezdit kolem desátého místa. Věříme, že se pak bude vše lepšit. Podobně jako tomu bylo ve třídě Moto2," poukázal Abraham starší na výkony svého syna, který v posledním závodě minulé sezony ve Valencii vybojoval své premiérové vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Karla Abrahama

Abraham se už těší na nový model

Abraham naposledy na závodním motocyklu seděl v listopadu, kdy po skončení sezony MS absolvoval oficiální testy MotoGP. Poté odpočíval, vrhnul se na studium a věnoval se tréninku. "Pauzu jsem uvítal, vždy ji potřebuju. Po sezoně jsem vždy zahlcený motorkami. Teď už se ale opět těším," řekl jednadvacetiletý jezdec, který pracoval na zlepšení své fyzické kondice. Zda je dobře připraven, prý pozná na začátku února v Malajsii, kde se konají první letošní oficiální testovací jízdy.

Na okruhu Sepang si Abraham poprvé vyzkouší nový model Ducati, verzi pro rok 2011. Předešlé testy absolvoval s minulým modelem. "Jaké budou mezi motorkami rozdíly? To nedokážu teď říct. Asi v elektronice, v té jsou rozdíly vždy," smál se brněnský závodník. Podle týmového inženýra Cristiana Pupulina se změnil rám a pevnost dílů. "Upraveno bylo také sedlo, motor je větší a výkonnější. Svým způsobem je ale nová ducati podobná minulým modelům. Rozdíly jsou v detailech," řekl jeden z trojice Italů, kterého do týmu AB Cardion dosadila přímo Ducati.

Český jezdec je připraven i na to, že může na začátku hodně padat. Jako řada jeho předchůdců po příchodu do MotoGP. "Nerad bych pořád ležel na zemi, ale pokud to přinese svoje ovoce a člověk si z toho vezme to pozitivní, tak to je přirozený vývoj," řekl.

Ducati Karla Abrahama
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články