Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Abraham odstartuje do Velké ceny USA ze 14. místa

Laguna Seca - Motocyklový závodník Karel Abraham obsadil v kvalifikaci Velké ceny Spojených států amerických v kategorie MotoGP 14. místo. Český jezdec, který kvůli zranění vynechal čtyři předchozí Grand Prix, vyjede do nedělního závodu z páté řady.

"S kvalifikací nejsem vůbec spokojený. Sice jsem se v závěru začal mírně zlepšovat, ale pořád se do toho nemůžu pořádně dostat. Jsem z toho rozmrzelý a nervózní," uvedl Abraham.

Svůj nejlepší čas zajel až v posledním kole, do té doby byl osmnáctý. Jediný český zástupce v královské třídě MotoGP nemohl startovat ve čtyřech dílech šampionátu kvůli poranění ruky, které si způsobil začátkem června během testování v Aragónu. Vynechal pak Velké ceny Británie, Nizozemska, Německa a Itálie. Ani teď ještě není stoprocentně fit. "Druhý den už mě ruka bolela více. Byl jsem na masáži a ještě na jednu budu muset zajít, ale na závod to nebude mít vliv," dodal.

Abraham se do seriálu po vynucené přestávce vrátil už v pátečních trénincích v Kalifornii. V kvalifikaci poté zajel čtrnáctý čas a na nejrychlejšího Jorgeho Lorenza ze Španělska ztratil 3,150 vteřiny. "Bude to určitě složitý den. Okruh v Laguna Seca patří k velice náročným, je hodně technický a není tady žádná pořádná rovinka," dodal Abraham, který doposud v MS získal jen čtyři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články