Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Abraham i Kornfeil skončili v tréninku v Malajsii v desítce

Sepang - Oba čeští motocyklisté v seriálu mistrovství světa Karel Abraham i Jakub Kornfeil se vešli v trénincích na Velkou cenu Malajsie do elitní desítky. Kornfeil byl v úvodní jízdě nejslabší kubatury devátý, Abraham obsadil v MotoGP ve druhém tréninku desáté místo. V královské třídě byl v obou případech na okruhu v Sepangu nejrychlejší Španěl Dani Pedrosa před už jistým šampionem Caseym Stonerem, který slavil titul před pěti dny doma v Austrálii. Grand Prix v Malajsii je předposledním závodem seriálu MS.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Abraham, který na stejném okruhu testoval před zahájením své premiérové sezony v MotoGP, skončil v prvním tréninku jedenáctý a na Pedrosu ztratil bezmála dvě a půl sekundy. Napodruhé byl rychlejší a odstup od španělského lídra zmenšil na 2,068. Za sebou nechal osm soupeřů včetně italské hvězdy a devítinásobného mistra světa Itala Valentina Rossiho.

"Prostředí je náročné, jezdíme za teplot kolem 30 stupňů a vysoké vlhkosti. Je to extrémně náročné na fyzickou kondici i koncentraci," popsal podmínky v Malajsii na svém webu jednadvacetiletý český motocyklista, který je v pořadí MS čtrnáctý. Kornfeil ve třídě do 125 ccm obsadil devátou a 12. pozici, nejrychlejší byli španělský lídr šampionátu Nicolas Terol a Němec Sandro Cortese.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články