Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Abraham dojel v kvalifikaci na GP Itálie jedenáctý

Mugello (Itálie) – Český motocyklový závodník Karel Abraham zajel v kvalifikaci na Velkou cenu Itálie jedenáctý čas. Kvalifikaci tříd MotoGP i do 125 ccm, v níž obsadil patnácté místo Jakub Kornfeil, ovlivnily dešťové přeháňky, které umožnily závodníkům odjet jen několik ostrých kol. Nováček v nejprestižnější třídě MotoGP Abraham zajel na ducati o 1,644 sekundy pomalejší čas než lídr šampionátu Casey Stoner. Australan s hondou stihl vytvořit rekord okruhu 1:48,034.

"Jsem vcelku spokojený. Sice to není to, co se mi podařilo v kvalifikacích na předchozí dva závody, ale přesto je to pro nás dobrý výsledek," uvedl po absolvování osmi kol v tiskové zprávě Abraham, jenž do předchozích Grand Prix startoval ze šestého a sedmého místa.

"Snažili jsme se zlepšit nastavení motocyklu, především přední část, která nám včera i dneska dělala velké problémy," dodal Abraham, který za sebou v kvalifikaci nechal o 224 tisícin sekundy devítinásobného mistra světa Valentina Rossiho.

Ze čtvrté řady odstartuje do nedělní Grand Prix i dnes patnáctý Kornfeil. Šestnáctiletý debutant Miroslav Popov zajel 27. čas. Pole position získal Francouz Johann Zarco.

"Bohužel jen čtyři kola po zahájení kvalifikace začalo pršet a já okamžitě nedokázal nastavit to správné tempo. Ostatní jezdci mají víc zkušeností, a když přijedou na dráhu, dokážou okamžitě zabrat na maximum. Snažil jsem se o to samé, ale bohužel jsem to nedokázal," uvedl Popov, kterého čeká start z deváté řady.

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil
zdroj: jakubkornfeil.com
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články