Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Abraham do GP Katalánska odstartuje z 15. místa

Barcelona - Český motocyklista Karel Abraham odstartuje do zítřejší Velké ceny Katalánska z posledního 15. místa. Nejrychlejší byl v kvalifikaci královské kubatury MotoGP poprvé v kariéře Ital Marco Simoncelli, na kterého český jezdec ztratil 3,2 sekundy. Do kvalifikace už nezasáhl Američan Colin Edwards, který si v pátečním tréninku zlomil klíční kost.

Abraham v úvodu kvalifikace upadl a kvůli potížím s levým zápěstím musel na lékařskou kontrolu. Jednadvacetiletý jezdec se nakonec i s vykloubeným
palcem na okruh vrátil a zajel čas 1:45,661. Český motocyklista měl s poraněnou rukou potíže i v minulé sezoně. Loni si při Grand Prix Velké Británie naštípl navikulární kost v zápěstí.

Český jezdec upadl, když jel za úřadujícím mistrem světa Jorgem Lorenzem. "Nevím přesně, co se stalo. Jel jsem v jiné stopě, ve které asi byla nějaká nerovnost," uvedl Abraham. "Je to hodně bolestivé, ale do závodu chci odstartovat," řekl ke svému zranění. Lékaři mu dali injekce proti bolestem, další dostane před nedělním závodem. "Bude to těžké," připustil.

Simoncelli se stal vítězem kvalifikace k velké nevoli domácích fanoušků. V předchozím závodě ve Francii totiž zavinil při vzájemném souboji pád španělského jezdce Daniho Pedrosy, který si zlomil klíční kost, musel na operaci a přišel o start v Barceloně.

Italský jezdec kvůli incidentu dokonce obdržel výhružky smrtí, ve Španělsku ho proto doprovázejí dva policisté. V kvalifikaci kategorie do 125 ccm obsadil Jakub Kornfeil 15. místo. Za nejrychlejším Nicolásem Terolem ze Španělska osmnáctiletý Čech zaostal o téměř dvě a půl sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články