Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Abraham byl v prvním testu na nové ducati dvanáctý

Sepang – Karel Abraham zajel dvanáctý čas v prvním dnu úvodního testování týmů MotoGP před novou sezonou MS. Český jezdec na ducati patřil na okruhu v malajském Sepangu s 45 odjetými koly k nejpilnějším mezi sedmnáctkou pilotů. Více kol než český jezdec absolvoval v Malajsii jen Španěl Dani Pedrosa, který byl s mankem 346 tisícin druhý v pořadí za Španělem Jorge Lorenzem na yamaze. Abraham byl při prvních ostrých jízdách v tomto roce na litrovém stroji Desmosedici GP12 o 2,124 sekundy pomalejší. V Sepangu se motocyklová elita sešla poprvé od říjnové Velké ceny, při které zahynul italský pilot Marco Simoncelli. Už v neděli jezdci Hondy, za kterou populární Ital jezdil, položili na místo neštěstí květiny.

Karel Abraham s novým motocyklem
zdroj: ČT24

"Hodně jsem se těšil, protože přes zimu jsem si musel vystačit s motokrosem. Začínáme s novou motorkou, takže nás čeká hodně práce," uvedl Abraham. "S elektronikou začínáme vlastně od nuly, hodně změn musíme udělat i na podvozku. Dneska jsme nabrali data," doplnil.

První testovací den ovlivnilo počasí, na jízdy došlo později kvůli pomalu osychající trati po vydatném nočním a ranním dešti. "Nejlepší časy se tady dají jezdit dopoledne, kdy není takové vedro a člověk není tak unavený, to bohužel nevyšlo. Počasí je tady jako vždycky – strašné vedro, velká vlhkost vzduchu. To nemám vůbec rád," uvedl Abraham.

Na trati se vůbec neobjevil mistr světa Casey Stoner. Australana nepustily do sedla potíže se zádovým svalem, který si prý poranil při rozcvičce. Kvůli silným bolestem se musel svěřit do péče fyzioterapeuta a teprve se rozhodne, zda bude v testování v Malajsii pokračovat. Ve výsledcích sice figuruje na čtrnáctém místě, to ale s jeho strojem jezdil japonský testovací jezdec Kosuke Akijoši.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články