Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Abraham byl v kvalifikaci na GP USA třináctý

Laguna Seca (USA) - Karel Abraham obsadil 13. místo v sobotní kvalifikaci Velké ceny USA, desátého závodu mistrovství světa silničních motocyklů třídy MotoGP. Na okruhu v Laguna Seca byl nejrychlejší loňský šampion Jorge Lorenzo ze Španělska, na nějž český jezdec ztratil 1,691 sekundy. Lorenzo byl o 72 tisícin sekundy rychlejší než vedoucí muž šampionátu Casey Stoner z Austrálie. Do první řady se vedle nich postaví ještě další Španěl Dani Pedrosa.

Z páté řady startoval jednadvacetiletý brněnský závodník se strojem Ducati i před týdnem na Velké ceně Německa. "S výsledkem kvalifikace jsem spokojený, především s časem, který jsem zajel," řekl Abraham. Litoval jen, že mu uniklo místo ve čtvrté řadě. V kvalifikaci se Abraham proti měřeným tréninkům zlepšil o 651 tisícin sekundy. "Změnili jsme nastavení motocyklu a vyměnili jsme měkkou směs pneumatik za tvrdou," uvedl.

Karel Abraham:

"Znám místa, ve kterých ztrácím a ve kterých bych měl ještě zrychlit. Na závod máme nějaký plán, tak uvidíme, jestli vyjde."

Právě měkká směs pneumatik byla jedním z důvodů, proč český nováček královské motocyklové kubatury v třetím měřeném tréninku upadl. "Do páté zatáčky jsem najel rychleji než obvykle a přední pneumatika, která klouzala, ten nápor nevydržela a podklouzla," poznamenal Abraham.

Velká cena USA je jediným závodem MS, v němž startují pouze jezdci třídy MotoGP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články