Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Abraham bude na startu v Brně chybět, v sobotu utrpěl otřes mozku

Brno - Motocyklový závodník Karel Abraham bude muset vynechat dnešní Velkou cenu České republiky v Brně. Lékaři totiž druhého muže pátečního tréninku třídy Moto2 nepustili na start kvůli sobotním pádům, při nichž český jezdec utrpěl otřes mozku. Problém přitom nastal již při prvním pádu, který však zapříčinil Ital Raffaele de Rosa. Abrahamův start v dalším dílu MS v závěru srpna v Indianapolisu prý ale ohrožen není.

"Doktoři mi řekli, že by to bylo velké riziko. Podle testů, které jsem absolvoval, jsem prý zřejmě utrpěl otřes mozku. Hrozilo, že bych při závodě neudržel koncentraci a mohla by se mi zatočit hlava, což by nebylo dobré," prohlásil Abraham.

Poslední sérii vyšetření absolvoval dnes ráno v brněnské nemocnici. Poté padl verdikt, že se nepředstaví ani v ranním zahřívacím tréninku. "Říkal jsem jim, že si myslím, že je to dobré, že to zvládnu a že si myslím, že mám na to, abych jel na body. Oni ale byli proti tomu, abych jel," poznamenal dvacetiletý jezdec.

Problémy zavinil Abrahamův první sobotní pád, za který ani nemohl. Upadl proto, že mu Ital Raffaele de Rosa nečekaně "zavřel" cestu. "I proto jsem naštvaný. Nezavinil jsem to. Kdyby se to nestalo, mohlo to být jinak," zlobil se Abraham, jenž poté upadl ještě jednou. To už byl ale následek první nehody. "Bolela mě hlava a točila se mi. Neměl jsem hned vystartovat a pokračovat v kvalifikaci. Měl jsem chvilku počkat a dát si oraz," dodal.

Abraham se na asfaltu ocitl podruhé i proto, že se snažil držet Švýcara Thomase Lüthiho a vylepšit si kvalifikační čas: "Věděl jsem, že mám špatný čas, tak jsem jel za ním s tím, že ho nesmím ztratit. Nebylo to ale dobré, pořád se mi trošku motala hlava."

Kvalifikace na Velkou cenu České republiky v kategorii Moto2 se českým motocyklovým jezdcům Lukáši Peškovi ani Karlu Abrahamovi nevydařila. Pešek byl na brněnském Masarykově okruhu 25., Abraham dokonce 34.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články