Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zlepšení přišlo v kombinaci. Moderní pětibojař Vlach zopakoval páté místo z Tokia

Moderní pětibojař Martin Vlach skončil pátý v silně obsazeném závodu Světového poháru v Ankaře. Za medailovými pozicemi zaostal o devět bodů a nezopakoval třetí příčku ze zahajovacího závodu sezony v Káhiře. Druhý český reprezentant ve finále Jan Kuf skončil až šestnáctý, zvítězil Egypťan Muhanád Šabán.

Je nám líto, video expirovalo.
Moderní pětibojař Vlach byl v Ankaře pátý

Pětadvacetiletému Vlachovi vyšel závěr pátečního šermu, v němž zaznamenal bilanci 19 výher a 16 porážek. V parkuru dnes ztratil body za chybu na překážce i za překročení času, v bonusovém kole šermu si nepřipsal ani jeden zásah.

Po průměrném plaveckém výkonu si Vlach tradičně polepšil v závěrečné kombinaci běhu a laserové střelby, která je jeho silnou stránkou. Zaznamenal v ní nejrychlejší čas a pátým místem zopakoval svůj výsledek z předloňských olympijských her v Tokiu.

"Na to, že jsme závodili čtvrtý den v kuse, byl můj dnešní výkon celkem fajn. Svědčí o tom i páté místo," řekl Vlach. "Na kombi jsem naštěstí velmi dobře střílel, zvlášť na prvních třech položkách. Na čtvrté už jsem chyboval trochu více, což mě asi stálo úplný kontakt s medailovými pozicemi," dodal.

Mezi ženami triumfovala Litevka Ieva Serapinaitéová, Češky do finále nepostoupily. Program SP v Ankaře uzavře nedělní závod smíšených štafet.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články