Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Vlach i Grycz postoupili na MS pětibojařů do finále

Trojice českých moderních pětibojařů čelila v těžkých podmínkách světového šampionátu v Číně bojům o místenky do finále. V nich uspěli v semifinále B oba čeští reprezentanti Martin Vlach a Marek Grycz. Matěj Lukeš se ve své skupině propadl na 11. místo a závěrečný závod ho tak mine. Přímý přenos ranního ženského finále sledujte živě v sobotu od 4:00 na ČT sport Plus, stejně jako mužské od 10:30.

Martin Vlach na MS v moderním pětiboji
zdroj: Moderní pětiboj / Facebook

Vlach a Grycz postupem do finále na mistrovství světa v čínském Čeng-čou udrželi šanci na přímý postup na olympijské hry. Vlach v semifinálové skupině B obsadil šesté místo, Grycz skončil hned za ním a oba se v sobotu představí mezi 18 pětibojaři v bojích o medaile.

Sobotní závod bude už i s parkurem, který pětibojaři v semifinále neabsolvují. Vlach s Gryczem dnes nasbírali 1197 bodů, Lukeš jich měl 1175. Na olympiádu do Paříže se z mistrovství světa přímo dostanou tři pětibojaři, dalších devět poté z olympijského žebříčku, který se uzavře hned po šampionátu v Číně.

Vlach byl loni na MS v Británii jediným Čechem ve finále a obsadil 14. příčku. Nejzkušenější z české sestavy Jan Kuf vypadl již ve středeční kvalifikaci, která byla o den dříve konečnou i pro Karolínu Křenkovou s Veronikou Novotnou.

Účast na OH v Paříži má z české reprezentace jistou jen Lucie Hlaváčková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články