Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Útok na medaili zastavili koně. Češi obsadili ve smíšené štafetě třináctou příčku

Chvíli se pohybovali i na stupních vítězů. Pak ale přišel parkur a naděje české smíšené štafety na mistrovství světa juniorů v moderním pětiboji byla ta tam. Domácí výběr v Kladně obsadil třináctou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým juniorům útok na medaili na MS zhatil parkur. Ve smíšených štafetách byli třináctí

Závod smíšených štafet byl vrcholem šampionátu. České duo Vojtěch Hercík, Aranka Chalupníková vstoupilo do soutěže dvanáctou příčkou v plavání, ale šerm zvládlo vůbec nejlépe ze všech, což je katapultovalo na průběžnou třetí pozici.

Naděje na cenný kov ale Čechům vzala třetí disciplína parkur. Po potížích s koňmi přišli o 97 z 300 možných bodů. "Nějak jsem se s tím koněm nepohodl. Odmítal skočit první překážku a to byl konec," popsal Hercík.

"Koně byli už unavení, jelikož toho měli za sebou hodně. Ani Brazilci si s nimi dobře neporadili a koně si pamatují, že tam nebylo něco v pořádku. Bohužel se nám nepovedlo je přesvědčit, aby zaskákali, jak měli," řekla Chalupníková.

Češi tak po konečné kombinované disciplíně střelby a běhu obsadili třináctou příčku. Z výhry se radovali Rusové.

Mistrovství světa juniorů v moderním pětiboji v Kladně:

Smíšená štafeta: 1. Fralcovová, Baranov (Rus.) 1445, 2. Kim Un-ču, So Čang-wan (Korea) 1438, 3. Riffová, Singh (Fr.) 1432, ...13. Chalupníková, Hercík (ČR) 1294.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články