Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Svěchota vylepšil české maximum v SP, v Sofii skončil pátý

Ondřej Svěchota se blýskl na SP v moderním pětiboji v Sofii pátým místem. O dvě pozice tak vylepšil letošní české maximum, které před týdnem vytvořil Martin Vlach. Vylepšil i svůj nejlepší výsledek kariéry, kterým bylo třinácté místo v Káhiře v roce 2015. 

Martin Vlach
zdroj: pentathlon.cz autor: Filip Komorous

"Od rána se pro mě závod vyvíjel nad očekávání dobře. V bazénu jsem si vyrovnal osobní rekord. Šerm 24-11 a dělené druhé místo, to je pro mě neuvěřitelný," řekl Svěchota. Obavy měl z parkúru v hlubokém blátě, ale vylosoval si dobrého koně. "Sedli jsme si, zajeli jsme to čistě za plnej počet bodů," pochvaloval si. V závěrečné kombinaci běhu a střelby se pohyboval v první šestce a v jednu chvíli byl i čtvrtý, ale doplatil na pád na poslední obrátce.

Marek Grycz doběhl osmnáctý, hned za ním skončil Jan Kuf. Závod vyhrál britský vicemistr světa Joseph Choong, na dalších místech následovali v prohozeném pořadí oproti minulému týdnu Bělorus Ilja Palazkov a Maďar Róbert Kasza.

Je nám líto, video expirovalo.
Svěchota skončil v Sofii pátý

Svěchotu porazil ještě další maďarský pětibojař Bence Kardon, který využil pád českého reprezentanta. "Už jsem neměl síly ho předběhnout zpátky. Ale za mě velká spokojenost a životní výsledek," dodal spokojený Svěchota.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články