Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štafeta pětibojařů skončila na ME těsně pod stupni vítězů

Debrecín (Maďarsko) - Čeští moderní pětibojaři neobhájili na mistrovství Evropy v Debrecínu loňský bronz ze soutěže štafet. Trio Jan Kuf, Ondřej Polívka a David Svoboda zaostalo na čtvrtém místě za medailí o pouhých šest sekund. Zvítězili domácí Maďaři před Polskem a Litvou. Češi přitom bojovali až do předposledního úseku kombinace střelby s během o medaili, dokonce o zlato. Do závěrečné disciplíny vybíhali z druhé příčky se ztrátou osmi sekund na vedoucí Maďary.

Individuální mistr Evropy Svoboda potvrdil životní formu, záhy se posunul do čela a s náskokem předal devatenáctiletému junioru Kufovi, který absolvoval premiérový závod na takové úrovni. Hned na první střelbě neunesl tíhu zodpovědnosti, výrazně ztratil a propadl se až na osmé místo. "Honzovi nemá cenu nic vyčítat, protože až na jednu střelbu předvedl skvělý výkon. Ale věděli jsme, že právě ve střelbě může být problém. Prostě se stalo," řekl reprezentační trenér Jakub Kučera. Vysvětlil, že u Kufa chtěl jít stejnou cestou jako před lety právě u Polívky a Svobody, které do štafety zařadil také ještě jako juniory.

Téměř zázrak se poté podařil Polívkovi, který skvěle zastřílel a neustále se posouval vpřed. Zastavil se až na posledním stupínku pod medailovými pozicemi. Čtvrté místo nicméně české štafetě zajistilo start na zářijovém mistrovství světa v Číně.

"Pokazil jsem to a klukům jsem se již omluvil," řekl po závodě smutný Kuf. "Honza se nemá za co stydět. Absolvoval výborný závod. Tak jsme prostě čtvrtí. I to je podle mě úspěch," prohlásil Svoboda, mistr Evropy z nedělního závodu jednotlivců. "Po druhé střelbě jsem ještě doufal, že bych to mohl na medaili dotáhnout, ale bohužel. V závěru už mi chyběly síly," uvedl Polívka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články